Alla nyheter
Vi övergår till Ecopar

För att nå våra interna klimatmål har vi nu valt att gå över till Ecopars biobränsle. Även om våran maskinpark konstant förnyas framför allt med batterimaskiner så vill vi att dem produkter vi har som är så klimatvänliga som bara möjligt. 

EcoPar är ogiftigt och utsläppen av cancerogena ämnen minskas med upp till 90% och därigenom uppnås en bättre arbetsmiljö och hälsa, för er personal. Så mindre giftiga avgaser och något som ni konkret kan använda på er webbplats att påvisa att ni  bidrar till en bättre arbetsmiljö för såväl era kunder som anställda hos er.

Minskat klimatavtryck genom använda EcoPar.

Halterna av kvävedioxid går ned med upp  till 60% i omgivningen med EcoPar

 EcoPar uppfyller EN590 så motorgarantier gäller.

EcoPar luktar eller ryker inte och ser ut som vatten.

EcoPar är ogiftigt, så ingen skada vid spill eller läckage.

Kan  lagras i mer än 10 år och kan ej bilda alger.

 EcoPar är lagringsstabilt i mer än 10 år. Man kan känna sig trygg med att bränslet håller samma höga kvalitet år efter år. Inget bildande av microber (utfällningar) i tankar som annars ofta täpper igen filter och spridare.

 EcoPar har idag nästan  dubbelt så högt smörjtal som vanlig diesel.

 EcoPar fungerar i alla dieselmotorer utan några förändringar. EcoPar är helt blandbar med vanlig diesel. EcoPar uppfyller standarden EN590 och ASTM D975, vilket är motortillverkarnas krav för att alla garantier skall gälla.

 Utsläppsvärden för giftiga avgaser minskar med upp till 90% jämfört med diesel. Eftersom vi inriktar oss på arbetsmiljö har vi valt att inte blanda in vegetabiliska oljor eller andra tillsatser.

 EcoPar minskar även påverkan på växthusgaserna! EcoPar AB har låtit göra en livscykelanalys (ISO 14040), vilken visar att bildandet av koldioxid (CO2) minskar med 40%. 

 EcoPar är också skonsamt för miljön. Tester av Institutet för Vatten och Luftforskning (IVL) visar att EcoPar inte påverkar vattenlevande organismer. Dessutom är EcoPar nedbrytbart i naturen. 

" Väldigt bra och brett sortiment. Det finns alltid någon kran som passar våra jobb som ofta kräver något utöver det vanliga."
Christoffer Ganeklev
Semlon Byggteknik AB
" Vi tar alltid våra minikranar av Krankungen. Lösningsorienterande och fräsch maskinpark."
Jonas Laestander
Skanska AB