Om oss
Bakgrund.

Krankungen grundades 15 mars 2013 av entreprenören Fredrik Jansson som än idag framgångsrikt driver företaget framåt.

Till en start köptes en gul minikran av modell Maeda 305 som förde med sig större efterfrågan efter fler kranar av samma typ. Krankungen svarade på marknadens efterfrågan genom att investera i fler och större kranar då marknaden även ville lyfta högre och högre. Maskintillverkarna var även de tvingade att rätta sig i ledet och tillverka större modeller som klarade mer.

Krankungens affärsstrategi utvecklades när nya typer av kranar köptes in som komplement till minikranarna. Modeller som Maeda CC423 och LC1385 gör det möjligt att mer flexibelt lyfta och förflytta sig utan att behöva tänka på stödben. De bygger på en grävmaskinsmodell med kranenhet istället för grävenhet och kallas för kompaktkranar. Släpvagnskranen Klaas 23-33 TSR City visade sig också vara en bra investering. Den transporteras efter bilen och har marknadens bästa utligg på hela 23m.

2018 anställdes Stefan Eldeby som mekaniker med lång erfarenhet från branschen för att kunna underhålla och reparera krankungens maskinpark samt även erbjuda reparation och service till kunder med deras egna kranar.

Vi på krankungen erbjuder även utbildning för de kranar vi hyr ut. Dessa utbildningar består av en onlinebaserad teoridel och avslutas med en praktisk del och slutprov på arbetsplatsen eller hos oss. Det går att läsa mer om utbildningarna under kategorin utbildningar.

Vi är stolta och glada att 2021 även välkomna Christofer Odehammar till teamet med gedigen erfarenhet från Ramirent/Stavdal där han tidigare varit distriktschef. Hans roll på Krankungen kommer att vara projektledare och säljare.Idag och framåt.

Med en fantastisk organisk tillväxt i ryggen och affärsmässigt strategiska beslut och inköp är vi idag nordens största maskinuthyrare med inriktning på minikranar. Målet är fortfarande att vara bäst och vi jobbar ständigt på att upprätthålla vår position på marknaden genom att vara lyhörda och hela tiden utvecklas i takt med marknadens behov.

Fokus är och kommer alltid att vara anpassade och smarta lösningar för att göra kundernas arbete så enkelt, kostnadseffektivt och roligt som det bara är möjligt.

Kom alltid ihåg att Krankungen lyfter ditt bygge!
" Väldigt bra och brett sortiment. Det finns alltid någon kran som passar våra jobb som ofta kräver något utöver det vanliga."
Christoffer Ganeklev
Semlon Byggteknik AB
" Vi tar alltid våra minikranar av Krankungen. Lösningsorienterande och fräsch maskinpark."
Jonas Laestander
Skanska AB